Over Pura Flessen

Pura is ontwikkeld vanuit een simpele visie: een verschil maken! Pura maakt dit verschil door een verantwoord gif-vrij productieproces, duurzaamheid en kostenefficiëntie ten opzichte van het gebruik van plastic-flessen. Pura baby-, dreumes-, en sportflessen zijn de veiligste ter wereld en hebben veel Awards gewonnen.

Waarom Pura?

Maar Pura is natuurlijk niet het enige alternatief voor plastic. Veel consumenten vragen ons waarom Pura flessen beter zijn dan andere roestvrijstalen flessen op de markt. Neem 5 minuten de tijd om onderstaande informatie te lezen over Pura en wellicht ben jij dan ook een Pura ambassadeur...

Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal... en dus veilig
Alle Pura flessen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal #304, ook wel bekend als 18/8. Dit is de enige kwaliteit die in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt. Deze kwaliteit is bestand tegen slijtage en heeft anti-bacteriële eigenschappen. Hoogwaardig roestvrijstaal wordt niet beïnvloed door zure dranken daardoor zal de smaak en geur van voedsel nooit beïnvloed worden en ook nooit muffig gaan ruiken.

Pas op voor flessen van aluminium of roestvrijstaal gemaakt van inferieure kwaliteit zoals #201, #202, #301, chinese namaak #304 of flessen gemaakt van RVS zonder duidelijk definieerbare oorsprong. De meeste roestvrijstalen flessen worden gemaakt van deze inferieure kwaliteit roestvrijstaal.

Geen plastic coating of voering aan de binnenzijde van de Pura flessen
Het grote voordeel van hoogwaardig roestvrijstaal #304 is het simpele feit dat deze geen plastic coating of andere hippe voeringen nodig heeft. Alumium flessen en de meeste andere stalen flessen zijn gecoat met een beschermende epoxy coating omdat uitwisseling met aluminium of slechte kwaliteit RVS giftig kan zijn. Maar zo'n coating ondermijnt het hele voordeel van een niet-plastic fles omdat je nu in feite drinkt uit een epoxy fles!

De veiligste flessen in de wereld... werkelijk BPA vrij!
Pura flessen zijn niet-toxich en werkelijk vrij van BPA of andere weekmakers. Alle Pura flessen, doppen en schroefringen zijn vrij van bisphenol-a (BPA), lood, phthalates, PVC en nitrosamine. Spenen, tuitspenen en flessleeves worden gemaakt van medische kwaliteit siliconen. Pura flessen voldoen aan alle EU richtlijnen 2002/72/EC, FDA wetgeving en CPSC (consumer product safety commission).

One life... One bottle...
Roestvrijstaal is veel duurzamer dan plastic, glas en alumium. Roestvrij staal kan niet breken zoals glas en is minder kwetsbaar dan aluminium. Wij zijn zo overtuigd van onze Pura flessen dat wij een beperkte levenslange garantie geven op alle roestvrijstalen componenten.

100% recyclebaar
Hoogwaardig roestvrijstaal #304 heeft als voordeel dat deze 100% gerecycled kunnen worden. De Pura flessen zijn voor 60% gemaakt van gerecycled roestvrijstaal waarmee het een perfecte Cradle to Cradle aankoop is.


Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious